Dret & Krulle

Biografie

Dret & Krulle staan bekend om hun unieke sound met snelle, scherpe flows en energieke tracks. In 2009 barst het duo los in de Nederlandse hiphopscene met de release van hun underground hit “Verder”, die ruim een miljoen views op YouTube behaald. In hetzelfde jaar winnen de twee broers uit de Amsterdamse Bijlmer de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop en verschijnt hun debuut EP “Newskool MC’s”. Alleen al via hiphopplatform 101Barz van BNN wordt deze EP 300.000 keer gedownload.

Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland staan Dret & Krulle op bijna elk poppodium in Nederland. Tijdens deze periode brengen de mannen veel losse muziek en video’s uit. De vraag vanuit het publiek om een volwaardig album van de partners in rhyme wordt dan ook steeds groter en groter.

In 2013 wordt het rustiger rondom Dret & Krulle als duo. Dret brengt een solo project uit en de geruchten gaan rond dat het duo uit elkaar zou zijn. Niks blijkt minder waar; de mannen blijken druk in de studio aan het werk te zijn aan hun langverwachte debuutalbum “Showtime”. Begin 2014 gaat het duo de samenwerking aan met Hard Voor Weinig voor de release van dit album en hun tweede landelijke tour.

Na de succesvolle release van hun debuutalbum “Showtime” besluiten Dret & Krulle eind 2015 helaas hun gezamenlijke hoofdstuk af te sluiten. Hoewel zij nog steeds als broers met elkaar verbonden zijn, stopt Krulle met het maken van muziek en gaat Dret solo verder.

Dret & Krulle – Antwoord

Artiest boeken?

Start typing and press Enter to search